דימהה

הסדר מותנה האם כדאי לחתום עליו?

בחורה הגישה נגדי תלונה במשטרה על הטרדה במתקן בזק. נחקרתי שלוש פעמים ללא עורך דין ככל הנראה התיק יסגר בהסדר מותנה. 1. הסדר מותנה האם כדאי לחתום עליו? 2. האם ההסדר מותנה ישפיע על חיי (כתם שחור)? 3. אם אני מחליט לחתום על ההסדר האם הבחורה תוכל להגיש תביעה בבית משפט אזרחי? 4. בחקירה הראשונה נלקחו ממני טביעות אצבעות וצילמו אותי בעל כורחי האם יש דרך למחוק אותם? 5. אם אני מחליט לחתום על ההסדר עכשיו ואחרי שנתיים בא לי להגר למדינה אחרת האם ההסדר או התיק עצמו יופיע בתעודת יושר? האם תהיה בעיה להוציא גם ויזה למדינות זרות? 6. איך אפשר למחוק את התיק אחרי שנסגר בהסדר מותנה? אם כן האם התיק נמחק לצמיתות או נשאר זכר במשטרה? 7. אחרי החתימה על ההסדר מותנה האם תהיה בעיה לעבוד בתור מורה בבית ספר או בכל עבודה עם קהל (עובד מדינה)? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

מדובר בפורום עבירות מין. שאלת רצף של שאלות שככל שאני מבין אינן קשורות לנושא הפורום. חלקן מצריך בירור מעמיק יותר. ככלל ההחלטה האם להסכים להסדר מותנה היא תלויית הראיות שיש בתיק והמשמעות המשפטית שלה. יתכן שניתן לסגור את התיק ללא הסדר מותנה. כמו כן, שאלת שאלות רבות ביחס למשמעות של הסדר מותנה. אענה באופן כללי שהמטרה של המוסד של הסדר מותנה היא ליצור מסגרת מחוץ לבית המשפט שתאפשר לאנשים נורמטיביים ככלל להמשיך בחייהם מבלי שיסבלו מהמשמעות של רישום פלילי והליך משפטי. לכן, ככל הסדר מותנה לא מפריע במרבית ההיבטים של החיים.