ל.

פוליגרף

מישהי התלוננה נגדי שהטרדתי אותה מינית ואני רוצה להוכיח שהיא משקרת כי היא משקרת האם הצד שלי יכול לחייב אותה לעבור בדיקת פוליגרף והאם בתביעה נגדית שלי נגדה על התלונה אני יכול להשתמש בבדיקת הפוליגרף?

זוהר הלוי, עו"ד

שלום רב, ככלל בדיקת פוליגראף הינה ראיה שאינה קבילה בבית המשפט בכלל ובהליכים פליליים בפרט. במסגרת ההליך הפלילי לא תוכל להכריח את המתלוננת לעשות בדיקת פוליגראף, בעזרת עורך דין פלילי טוב, אין ספק שהיא תחשוף את השקרים שלה בחקירה הנגדית. גם בהליך האזרחי לא תוכל להכריחה לעבור את הבדיקה, אך אז לא יהיה לך כמעט צורך בה, שכן ובהנחה שתזוכה מכל אשמה, תלונתה כבר הוגדרה על ידי בית המשפט כלא אמינה.