דור

הופעת סעיף תיק סגור ברישום פלילי

אם אני רוצה לעבוד בתור אב בית בבצפר ויש לי תיק סגור בהסדר מותנה על עבירת מין ברשת, האם כשהעירייה תדרוש ממני ר.פ יופיע בו הסעיף 'תיק סגור בהסדר'? אני חושש שזה יהווה למעסיק סוג של כתם גם אם מבחינת החוק מותר לו להעסיק אותי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

העיריה או מעסיק אחר אינם רשאים לבקש ממך ר.פ. הם כן רשאים ואף חייבים לבקש ממך אישור מהמשטרה שאין מניעה להעסיק אותך במוסד כמו בית ספר. מדובר באישור ספציפי שלא הורשעת בביצוע עבירת מין בהיותך בגיר. מאחר שלא הורשעת (הסדר מותנה אינו הרשעה), הרי שהמשטרה אמורה לספק את האישור המבוקש. באישור הזה לא אמור להופיע דבר חוץ מזה שיש לך אישור לעבוד שם. ברור שאם תוציא ר.פ. מלא ותציג אותו למעסיק אז הוא יכול לראות את זה. שיהיה בהצלחה

דור

תודה רבה על המענה המהיר. שאלה אחרונה, אחרי כמה זמן הסעיף הזה מוסר והאם אפשר לבקש שיוסר לאלתר? מדובר בעבירה 'ניסיון להטרדה של קטינה מתחת לגיל 15' ברשת

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

רישום של הסדר מותנה מצוי במסגרת התיקים הסגורים ולא במסגרת הרשעות. בהקשר הזה ישנה לאקונה (חסר) בחוק ואין תקופת מחיקה או התיישנות לתיקים האלו. ישנה אפשרות בהמשך לפנות בצורה מסודרת לגורם המוסמך במשטרה למחוק את התיקים הסגורים. זה לא יהיה לאלתר.

דור

לאחר כמה זמן ניתן לבקש שיוסר הסעיף ממועד סגירת התיק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

זה תלוי בנסיבות. אין לזה תשובה ברורה.