מרים

תאונה באופניים חשמליות לבני בן 17

שלום עו"ד יקר בני בן 17 רכב על אופניים חשמליות של חבר. תוך כדי רכיבה איבד שיוי משקל ופגע באשה, כתוצאה מפגיעה היא אושפזה ל4 ימים עם שבר באגן. בני שבר את היד מה עושים?

עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

ראשית, אופניים חשמליות אינן נחשבות כיום לרכב ולכן אין מדובר בפיצוי לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. הדבר בדיונים וצריך להתקבל בקרוב פסק דין של בית משפט מחוזי תל אביב בעניין דומה., האישה שנפגעה מרוכב האופניים יכולה להגיש נגדו תביעה בנזיקין על הנזק שנגרם לה. יש לבדוק מה גרם לרוכב האופניים לאבד את שיווי המשקל. בנוסף, ניתן לבדוק אם קיימת לרוכב האופניים פוליסה פרטית כלשהי. כמובן שמאחר ורוכב האופניים מתחת לגיל 18 הוא יכול לתבוע את ביטוח תאונות תלמידים.