אלי

תביעת המדינה על רשלנות רפואית שנגרמה לאסיר בבית סוהר

אסיר נדקר בבית סוהר עי אסיר מסוכן אחר, סתם כך, מג'נון, שלא השגיחו עליו, בנוסף עשו נגדו בבי"ח קופ"ח רשלנות רפואית משמעותית ומובהקת. אי זיהוי שורש הנזק (קרע בחוטי עצבים), אלא בחלוף יממה -מאוחר מידי עפ"י הספרות המקצועית הרפואית.מייעצים לנו לתבוע רק את המדינה. שאלתי היא: הבנתי שמותר לבחור נתבע. השאלה האם השמטת הרשלנות הרפואית תגרום באיזה שהוא מקום, אף בלי שהשופט מודע לכך, להפחתת סכומי הפיצויים הצפויים, בפרט בסכומים שדי תלויים בשופט, כגון עגמת נפש.. מה דעתכם? ידיעתכם? תודה רבה

עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

אלי שלום רב., הגדלת מספר הנתבעים לא תגדיל הפיצוי שכן מודדים את הפיצוי לפי הנזק., אולם עליך לבדוק היטב שלא יקרה מצב שיש גורם מזיק שאינו בתיק שאז יתכן שיקבעו אחוז מסוים של אחריות על גורם אחד ואותו אחוז משלים אם אינו בתיק הרי שיופחת לכן בהתאמה מהפיצוי., לכן יש לוודא שכל הגורמים שהתרשלו ויש להתרשלותם קשר סיבתי לנזק יהיו בתיק. לעומת זאת כמובן שאם יש גורם שאין עילה כנגדו אזי אין מקום שיצורף.,

אלי

כאמור, קל יותר לתבוע רק את המדינה/בתי סוהר, ולא להיכנס גם לרשלנות רפואית. כיוון שזה כנראה נזק שאמרו לי ש"שאינו ניתן לחלוקה" וזכותנו לבחור את הנתבע ולפטור את הנתבע השני. אין לכאורה את המצב שאתה מתאר ,"שייקבע שהנתבע היחיד יהיה לא בשיעור חבות תשלום של 100% " אז הואל להתייחס לשאלתי הספציפית תודה רבה לסבלנותך

עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

אלי שלום רב., הבנתי שאלתך ותשובתי אכן מתייחסת לכך. למיטב הבנתי ההסבר שאתה קיבלת אינו נכון, אלא אם כן מומחה רפואי מטעמכם סבר שאין רשלנות רפואית שאז נותר נתבע אחד בלבד., אם הייתה רשלנות רפואית שהחמירה הנזק וודאי שיש לתבוע גם את בית החולים בגין שיעור הנזק היחסי שגרם.,