מוניקה-שודיה

חשבון אזרח-זר\הבנק מחליט

שלום,בעלת אזרחות שודית [בלבד],שותפה בחשבון ע'וש של אימי [סיבה;גילה] .הבנק מסרב לרצוני לצאת מהחשבון, כי אנני מוכנה לחתום על טפסיי ויתור העברת מידע בינ''ל לגביי מיסוי בארץ אזרחותי. עפ''י הבנתי; אין סיבה כי אחוייב בתשלומי מס על כספים שאינם שלי.כל רצוני, רק לצאת מחשבונה ותו לא=לא להוציא כסף. אין לי כל עסקים\פעילות\חשבונות נוספים בארץ. תקועה ,,בנק חסם כל פעילות [למעט הכנסת כסף...]. איך יוצאים מזה, מחפשת מוצא. תודה,מוניקה-שודיה 'בירת-המיסים'

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

מוניקה שלום, אכן הבנקים בישראל כיום מקפידים מאוד להחתים את תושבי החוץ על אישור להעברת מידע למדינת מושבם וזאת לאור חוק ה FATCA החדש אותו חוקקה ארה"ב וכן לאור אמנת המודל של ארגון ה OECD אשר עתידה להתפרסם בקרוב. לפני מספר ימים פרסם הממונה על הבנקים טיוטה המורה לכל הבנקים בישראל לעשות כן וע"כ קשה מאוד להתמודד עם דרישה זו. עם זאת, בימים אלו אנו נמצאים בקשר עם הבנקים השונים ובחונים באלו מצבים ניתן יהיה לדרוש שלא לחתום על הטופס האמור ועדיין לעמוד בהוראות המפקח על הבנקים. מציע לעקוב אחר הפרסומים אותם מוציא משרדנו מעת לעת בעניינים אלה. תוכלי גם ליצור עימנו קשר במספר 03-5522275 או באתר האינטרנט שלנו www.bstaxlaw.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון