נופר ו

חופשת מחלה לאחר חופשת לידה

היי, הייתי אמורה לחזור לעבודה בתאריך כלשהו שנקבע עם המנהל שלי. יומיים לפני התאריך עברתי תאונת דרכים וקיבלתי 22 ימי מחלה. ביקשתי לנצל אותם כי כביכול הייתי אמורה לחזור לעבודה. משאבי אנוש קבעו שלא אוכל לנצל את הימי מחלה מכיון שזה היה לפני חזרתי לעבודה. בגלל שהיית בחופשה ללא תשלום (מעבר לחופשת הלידה) בנוסף הם גם טענו שיש לי פחות ימים ממה שכתוב בתלוש (ולכן נראה לי שהם מנסים להתנער ממני) האם כל זה חוקי? מדגישה כי יש לי מכתב מהמנהל שלי שכתוב במפורש שהתאריך הנל הוא היום הראשון בעבודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אין לזה תשובה ספציפית בחוק אבל לכאורה את צודקת והמעסיק טועה. אם סוכם שאת חוזרת לעבודה בתאריך הזה וקרה מה שקרה, המעסיק צריך לשלם את ימי המחלה ככל שהם צבורים. הדבר היחיד שיכול להיות סייג לכך הוא, שמדובר בתאונת דרכים ובתאונת דרכים את אמורה לקבל פיצוי מחברת הביטוח שלך אז אני מיעה לבדוק גם את זה.