אריק

האם הרשות המקומית יכולה לדרוש להרוס מחסן + חדר בבית שנבנה כחוק עם אישורי בניה של אותה הרשות ?

שלום אני קניתי בית דו משפחתי שנבנה בשנות ה 60, בשנת 75 נבנתה תוספת לבית של חדר , הבניה נעשתה כחוק עם אישורי בניה שתואמים את מצב הבית כיום. במהלך השנים הרשות המקומית הפקיע שטחים והגבול תב"ע התקרב לבתים ונכנס אפילו לחצרות הבתים, המשמעות היא שהקו בניין (שהוא 3 מטר מגבול התב"ע) עובר על הבית,כך יוצא שהבניה שנעשתה בשנת 75 וחלק מהבניה המקורית של הבית חורגות מקו הבניין . בחודשים באחרונים אני הגשתי תוכנית לבניית תוספת ממ"ד בלבד, הממ"ד לא חורג מגבול התב"ע כך שלרשות אין כל סיבה לא לאשר אותו. מאחר ובחלוף מספר חודשים לא קיבלנו שום תשובה מהרשות המקומית , פנה אליהם המתכנן שלי , שם נאמר לו כי הם לא יאשרו את הממ"ד עד שלא נחתום על טופס הסכמה להריסה של מחסן שנמצא בגינה , המחסן נבנה בשנות ה 60 ע"י הקבלן שבנה את הבית וגם הוא נבנה כחוק עם אישור+הריסה של חלק מהחדר שנבנה בשנת 75 כאמור עם אישור וזאת בגלל שהם חורגים מקו הבניין שהוזז ע"י הרשות לאחר הבנייה. האם מבחינה משפטית הרשות המקומית יכולה להתנות את בניית הממ"ד ע"י חתימה על טופס כזה? האם ניתן להגיש תביעה נגדם בגין דרישות אלו ? חשוב לציין שבשכונה שאני מתגורר בה אין פרצלציה והבית אינו רשום בטאבו , אך הוא רשום במנהל מקרקעי ישראל. עוד חשוב לי לציין שהשיחה של המתכנן עם הרשות נשתה בעל פה אין שום תיעוד לכך או מסמך כתוב שבו אנו נדרשים לפרק משהו תודה אריק

עו"ד עמנואל סולומונוב

שלום, ככל הנראה המחסן שאתה נדרש להרוס נבנה ללא היתר ועל כן וככל שזה המצב דרישת הועדה המקומית היא דרישה נכונה. היה והמחסן הוא מחסן שנבנה בהיתר, דרישת הועדה המקומית איננה דרישה נכונה וניתן להתנגד לה ולנקוט כנגד הועדה בהליכים הקבועים בחוק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה