אורית

יציאה מחשבון בנק משותף והסכם ממון

שלום, לי ולבעלי הסכם ממון מלפני הנישואים בו נרשם כי כל הכסף שמנוהל בחשבון משותף הינו של שני הצדדים. אנו מנהלים חשבון משותף מזה כשנתיים. האם אני יכולה להעביר את משכורתי לחשבון הפרטי שלי בידעיתו אך ללא הסכמתו? מה זכויותי לגבי הכספים שצברנו במהלך שנתיים אלו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום לא ברור משאלותייך האם הנכם מצויים כיום במצב של פרידה או הלכים משפטיים. במידה והנכם מצויים בהליכים משפטיים אין באפשרות מי מכם לעשות דבר אלא ברשות בית המשפט. במידה ואינכם מצויים בהליכים משפטיים וחיים חיים משותפים לא ברור מדוע ברצונך להעביר את משכורתך לחשבון אחר. בנוגע לזכויות שצברתם יחדיו עליהם יחולו תניות הסכם הממון . בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום

אורית

תודה על תשובתך. אני מעוניינת להפריד את החשבון בשל התנהלות כלכלית שונה מהותית על מנת למנוע חילוקי דעות ועצמאות כלכלית שנלקחה ממני. האם זה קביל?