סמדר קאקון

הסכם ממון למול רשום בטאבו וצו ירושה

היי לבעלי ילדים מנישואים קודמים. צו ירושה שלו מבטיח את הרכוש שלנו לילדים מנישואינו בלבד. על מנת להבטיח זאת רציתי לשאול האם נוכל לעשות הסכם ממון שכל הרכוש המשותף שלנו הינו שלי אף על פי שבנסח הטאבו רשום על שם שנינו? האם הסכם הממון גובר על הרשום בטאבו. מדובר בנכסים מיום נשואינו קדימה. והאם זה באמת יסייע בלהבטיח את הרכוש רק לילדינו המשותפים תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אסביר ומתוך ההסבר תובן התשובה. ראשית אין צו ירושה אני מניחה כי כוונתך הינה לצוואת בעלך. צו ירושה נוצר כאשר אין צוואה ועל פי שאלתך ניתן להסיק כי ישנה כדי לענות על שאלתך יש לדעת כי צוואה מתייחסת לזמן מיום מות האדם בלבד והסכם ממון חל בחיי האדם. מכאן ניתן ללמוד כי ההסכם לא ישפיע על החלוקה בצוואה. עם זאת במידה ויערך בניכם הסכם ממון המביא לידי ביטוי גם את רצון המובא בצוואה אין כל ספק כי במידה ותוגש התנגדות לקיום צוואת בעלך ניתן יהא לחזק את רצונו בעזרת ההסכם. ועל כן המלצתי כי תערכו הסכם ממון.. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין 6444504 - 03

סמדר קאקון

תודה רבה על המענה האם הסכם הממון על מנת שניתן יהיה להסתמך עליו מחייב שינוי רישום בטאבו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

הסכם הממון, יכול בעת הצורך, להרשם בטאבו