גליתא

חובות בן זוג לאחר פטירה

שלום, אני נמצאת בזוגיות עם גבר שעדיין לא גרוש באופן רשמי מאשתו (הם בהליך גירושין שנמשך כבר 5 שנים!) אני והוא ביחד 3 שנים , לפני כשנה נולד לנו ילד.. בן הזוג מבוגר ממני ב21 שנים .. כרגע אנחנן ידועים בציבור, בן הזוג צבר חובות רבים במהלך תהליך הגירושין שעודנו נמשך.. בינתיים החובות רק הולכים וגדלים.. אני חוששת שאם חלילה יילך לעולמו חובותיו יעברו אליי ואל בננו המשותף בירושה.. האם יש דרך להגן עליי ועל בני מפני קבלת החובות שלו ? הסכם ממון יוכל לעזור ? האם הסכם ממון יכול להגדיר דברים כאלה? ואם כשהוא יצליח להתגרש ואנחנו נתחתן הסכם ממון יוכל להגן עליי ועל בני מפני חובותין למרות שנתחתן ? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום גליתא שאלתך מורכבת ממספר נושאים אשר כל אחת מהן מצריכה התייחסות נפרדת. שאלותייך הינן: א. חובות בן זוגך בטרם גרושיו ונשואיכם ב. חובות בן זוגך לאחר נושאיכם ג. חובות בן זוגך בטרם נושאיכם וחלילה עם מותו מכנה משותף אחד לכל שאלותייך והינו מסתכם בצורך בכינון הסכם ממון. הסכם ממון יוכל להגן עלייך מפני חובות בן זוגך אך עם זאת הוא לא יהווה חייץ מלא. אך חשוב מאוד לדעת כי ללא הסכם ממון חלק מחובותיו עלולים להיות מושתים עלייך בצורה קלה ומהירה יותר. ועל כן חובה לערוך הסכם ממון בניכם. המון בהצלחה ובריאות ליאור יניר, עורכת דין 6444504