מיכל ב.

הסכם ממון טרם החתונה

שלום, מדובר בבחורה שעומדת להינשא. יש ברשותה כמה מאות אלפי שקלים. חלק נכבד מהכסף שברשותה הוא כספי ירושה, שקיבלה עוד בילדותה. מעוניינת לעשות הסכם ממון. מעוניינת שיירשם בהסכם שאם היא ובעלה לעתיד ירכשו דירה, היא תאפשר להשתמש בכסף שברשותה. על שם מי תהיה הדירה? מה קורה אם חלילה יתגרשו, האם הכסף שהשקיעה בדירה יעבור לרשותה לאחר הגירושין? הבחורה מעוניינת לעשות הסכם ממון גם על עובר ושב וקרן פנסיה, אפשרי? יש לציין שהכלה משתכרת פחות מהחתן. אחרי החתונה כל הוצאות הבית יתחלקו בין החתן לכלה שווה בשווה. יש לציין שהכלה תעזוב את עבודתה מעט לפני החתונה בגלל המרחק, כך שיתכן שבחודשים הראשונים לא תהיה לה הכנסה, למעט החסכונות שברשותה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

בהסכם הממון ניתן לקבוע כי כספי הירושה ישמשו את בני הזוג לקניית הדירה ובאם חלילה יחליטו ב להפרד הדירה שנקנתה תחולק מחצית + כספי הירושה לאישה והיתרה לבעל.עם זאת יש לתת את הדעת למצב בו ננמכרת אותה הדירה ותחתיה נרכשת דירה חדשה. בהסכם הממון ניתן לקבוע כי כל אחד מהצדדים נותר עם חשבון אישי שלו ולאחר החתונה פותחים בני הזוג חשבון משותף לשם תשלום הוצאות כללית במקרה כזה יש להתייחס לחשבונות הנפרדים. בנוגע לקרן הפנסיה החרגה של אחת מחריגה את השניה. בהצלחה . ליאור יניר, עורכת דין - מנהלת הפורום. - 03-6444504