אילת

אחוזי הסכמה לתמ"א 38 בהוספת דירות חדשות רבות

אחד הדיירים בבניין בו קנינו דירה לאחרונה הוא קבלן, ומנסה לקדם תוספת בניה מסיבית בהתאם לתמ"א. בפגישה עמו הגיש הצעה לתוספת של 4 דירות חדשות (בשטח כולל של כ-450 מ"ר), כאשר היום הבניין הוא בן 5 דירות של כ-100 מ"ר כל אחת. לפי מה שראיתי בחוק המקרקעין, כשהשטח הנוסף עולה על שליש מהשטח הקיים, יש צורך בהסכמה של 100% מהדיירים. האם זה נכון? והאם התיקון החדש בתמ"א 38 משנה את המצב היום? בנוסף, היום לדיירים אין חניות פרטיות. האם הקבלן יכול להצמיד חניות חדשות לדיירים החדשים אבל לא לדיירים הקיימים?

עו"ד שי אליאב

במידה והיזם מבקש בניה מכוח זכויות הניתנות במסגרת תמ"א 38, די בהסכמה של שני שלישים מהדיירים. התיקון מוסיף זכויות בניה מכוח תמ"א 38, כך שגם על זכויות אלו, במידה ויבקש לנצלן - יהיה לו די ברוב של שני שלישים. לגבי החלק השני, המדובר בהישגים של משא ומתן. ככלל, הדיירים רשאים ויכולים להתנות את הסכמתן בקבלת חניה מוצדת לדירתם (ככול והדבר אפשרי מבחינת שטחי המקום).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי