דדון59

חוקיות בחירת נציגות דיירים לפינוי בינוי

הכרזנו על אסיפת דיירים לבחירת נציגות לפרויקט פינוי בינוי. גם במודעות בכניסה לבניין וגם בוואטס אפ. הדגשנו שלאחר המפגש בשעה שנקבעה ייערך סבב נוסף כחצי שעה לאחר מכן ואכן כך היה. האם די באלה שהופיעו וחתמו לנציגות שנבחרה גם אם לא כולם היגיעו גם לאחר הסבב השני? האם זה מספיק גם לפי חוק המקרקעין?

עו"ד מור כוכבי

שלום רב, על מנת לבחור נציגות, לא קיימת חובה לקבלת הסכמה של 100% מכלל בעלי הדירות אלא מספיק לקבל את הסכמת מרבית בעלי הדירות (מעל 50%). מטרת הנציגות היא לייצג את בעלי הדירות ולכן חשוב שתהיה נציגות לכל הדיירים כולל דיירי הדירות הציבורי (ככל וקיימים). על מנת שהתהליך יהיה שקוף, יש לערוך פרוטוקול ולהחתים את כל בעלי הדירות שנכחו בפגישה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי