יוסף

חתימה ראשונית יפוי כח תכנוני

האם חתימה ראשונית מה שנקרא יפוי כח תכנוני והתחיבות מצידי לא לפנות ליזם אחר במשך 24 חודש מחייב משהו מעבר לזה ואני יכול לאחר מכן לסרב לחתום על חוזה עם היזם

עו"ד שי אליאב

מסירת כל מסמך שהוא, כל שען ייפוי כוח, ללא הסכם שמגדיר את היחסים שבין הצדדים ואת היקף השימוש בייפוי הכוח, לרוב נגלית כטעות משפטית שיוצרת מחלוקות והתדיינויות. כך גם משך הזמן לא תמיד ברור וגם הוא פתח למחלוקות. לכן ההמלצה לא לחתום על דבר מלבד הסכם סופי שמבטא ומגדיר את היחסים שבין הצדדים.

רן פרופיס

האם הסעיף הבא מקובל בפויקטים מסוג תמ"א 38/2? "פוי כח תכנוני - הבעלים חותמים במעמד חתימת הסכם זה, על ייפוי כוח בלתי חוזר לב"כ היזם, בנוסח המצורף לחוזה זה כחלק בלתי נפרד ממנו ומסומן נספח ח', לבצע את כל פעולות התכנון על פי הסכם זה, לרבות חתימה על מסמכים וייצוג כלפי צדדים שלישיים, כולל רשויות וערכאות, בכל הנוגע לטיפול באישור וקבלת היתר הבנייה לפרויקט, ובכלל כל נושא תכנוני אחר בהתאם להוראות ההסכם. ייפויי הכוח כאמור לעיל יימסרו לידי ב"כ היזם במועד הקובע."

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי