אושיק

חשבונית מחו"ל

האם חשבונית של ספק מחו"ל מספיקה למס הכנסה או שאני חייב ברשימון ייבוא?? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

אושיק שלום, על פי חוזר מס הכנסהמספר 2/2012 דרישת רשויות מס הכנסה להכרה בהוצאה הנה למעשה אינדיקציה לעלות או ההוצאה הנטענת, ומכאן שלצורכי מס הכנסה, על פניו די בחשבונית ספק מחו"ל ובלבד שישנה אסמכתא להוצאה האמורה בחשבונית. לעומת זאת, על פי סעיף 38 לחוק מע"מ לצורך הכרה במס תשומות (כלומר בהפחתת תשלום המע"מ החודשי הרלוונטי) חובה להציג רשומון יבוא. ברי כי השיקולים באשר לאופן היבוא נובעים גם מהיקף הסכום ומוצע להתייעץ מראש גם בהבט תכנון המס כאמור, בברכה, יואב הריס, עו"ד