שלמה א

יבאו ויצאו של תוכנות מחשב

שלום וברכה! יש לי מספר שאלות בנוגע ליבאו ויצאו תוכנות מחשב: 1. אם חברכה ישראלית קונה תוכנה מחו"ל א', מעבדת ומשכללת אותה, ומוכרת לחו"ל ב', האם היא מתחייבת במע"ם? 2. באותו מקרה כמה יכולה לעלות העברת תשלומים במט"ח מחו"ל ב' לארץ, ומארץ לחו"ל א'? 3. איפה ניתן לקרוא על החוקים והכללים בתחום הזה? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

שלמה שלום, על פניו נראה כי יבוא התוכנה לארץ יהא מחויב במע"מ על פי סעיף 2 לחוק מס ערך מוסף וניתן לניכוי במס תשומות. בכל הקשור לייצוא התוכנה לאחר עיבודה ושכלולה בארץ, ניתן יהא לטעון לפטור מתשלום מע"מ על פי סעיף 30 (א) (2) לחוק כמכירה של "נכס בלתי מוחשי"- ראה החלטת מיסוי 2625/15. כמו כן, ככל שהתוכנה תוטמע במערכת בארץ וזו בכללותה תימכר לחול - כלומר כמערכת שאינה נכס בלתי מוחשי, ניתן יהא לפנות לקבלת פטור מתשלום מע"מ על פי סעיף 30 (א) (1) לחוק ובמסגרת פעולת ייצוא. בכל מקרה מומלץ לפנות בהליך המתאים מול המחלקה המקצועית של מע"מ ולקבל אישור מראש לאי חבות במע"מ. עוד יש לשים לך להוראות צו היבוא והיצוא (פיקוח על יצוא טובין, שירותים וטכנולוגיה דו שימושיים), תשס"ו -2006, אשר נועד ליישם את "הסדר ואסנאר" בדבר פיקוח על אמצעי לחימה קונבנציונליים וטכנולוגיה דו שימושית. ככל שהצו חל על התוכנה המיועדת יש להסדיר קבלת רישיון ייצוא מהתמ"ת.