נלי

מחסן

אני מעוניינת לייבא לארץ מוצרי קוסמטיקה אבל במשרד הבריאות נאמר לי שאני אהיה חייבת להראות אישור שיש לי מחסן שבו אאחסן את המוצרים ושהמחסן עומד בתנאי תברואה. אני רוצה לייבא כמות לא גדולה מאוד ואין לי צורך במחסן. האם אפשר למצוא פתרון אחר במקום להראות אישור על מחסן שלו אני לא זקוקה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

נלי שלום, לצורך התרת הייבוא- כלומר שחרור הטובין המיובאים מהמכס, תידרשי להציג רשיון יבוא לתמרוקים. הרשיון נדרש מכוח צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (תמרוקים), תשל"ג - 1973, והתהליך מפוקח על ידי מחלקת הרוקחות במשרד הבריאות. בקשה לרשיון יש להגיש בפני רוקח המחוז, (על פי הטפסים הקיימים). הנני מציע כי טרם ביצוע הייבוא תפני לייעוץ אצל חברה לשילוח או אצלנו לייעוץ משפטי מסחרי, אשר יכלול כמובן התייחסות למלוא הנתונים. בברכה, יואב הריס, עו"ד