ליאור

יבוא לפתיחת עסק מתחיל בארץ

אני עסק מתחיל רוצה לייבא בגדים מאתרים כמו אלי-אקספרס ואחרים ולמכור אותם בארץ. באיזה כמות של משלוח זה כבר מוגדר יבוא מסחרי ומאיזה כמות משלמים מיסים על יבוא מסחרי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

ליאור שלום, על פי צו יבוא חופשי על התפתחויותיו/עדכוניו משך השנים, ניתן היתר ליבא טובין בלא רשיון יבוא או ללא המצאת אישורים או עמידה בתנאים, אם הוכח לדעתו של מנהל רשות המסים או מי מטעמו, כי הטובין המיובאים אינם מיובאים באמצעות עוסק, אינם מיועדים לצרכי אספקה, ייצור או מתן שירותים, והם מיובאים בכמות סבירה לשימושו האישי או המשפחתי של אותו עוסק. מכאן שעל מנת שיבוא ייחשב כיבוא פרטי, בראש ובראשונה צריך כי הגורם המיבא אסור שיהיה עוסק. ברי כי בראש ובראשונה מסמכי היבוא ועל שם מי נרשמו ומי ביצע את פעולות היבוא מהווים אינדיקציה לגבי זהות הגורם המיבא. מעבר לכך, היבוא צריך להיות שלא לצורך מסחרי ובכמות שניתן לשכנע כי היא מיועדת לצריכה פרטית. על פניו אם מטרת היבוא היא למכור בארץ הרי שהיבוא לא יכול להיחשב כפרטי. צריך לקחת בחשבון כי התרת יבוא של בגדים יצריך הצגת אישורים כגון מכון התקנים וכדומה. לפיכך מומלץ כי פעולת היבוא הראשונה תהא מדגמית, ובכל מקרה מומלץ לפעול ולהתייעץ עם עמיל מכס הבקיא בתחום התרת ייבוא בגדים. בברכה, יואב הריס, עו"ד