רז

שילוח של חומר מסוכן

במקרה של משלוח לסין של חומר שמוגדר מסוכן הבנתי שמערימים קשיים רבים במשלוח כזה. למה עלינו לצפות לדאוג כדי שהמשלוח ילך חלק? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

רז שלום, חומר מסוכן צריך להיות מדווח ו"ממוסמך" כראוי במסמכי השילוח- החל מאישורים נדרשים לייצוא ועמידה בתקנים בינלאומיים החלים על החומר האמור, עובר לדיווח למוביל הימי [על מנת שיוכל להיערך בהתאם מבחינת אחסנה בכלי השייט המוביל]וכן קיומם של מסמכים נדרשים לצורך שחרור והתרת הייבוא בסין. מומלץ להתייעץ עם חברה לשילוח בינלאומי בעלת נסיון בהובלות כגון אלה ורצוי גם להכין תוכנית שילוח סדורה על פי שלבים ומסמכים, כמו כן תמיד מומלץ להיערך ביטוחית לביטוח המטען ונזקי צד ג', יואב הריס, עו"ד