זיווה

עבודה באנגליה

מקווה שתוכל לעזור, בעלי עובד עם מס' גופים בחו"ל והוא התבקש לפעול ולעבוד דרך חברה באנגליה. איך בכל זאת אפשר למנוע את המעבר לאנגליה ושהוא ימשיך לעבוד בחו"ל כמנהל חברה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב הריס

זיווה שלום, על פניו אין קשר בין הקמת החברה באנגליה לבין עצם המעבר הפיזי לשם, וניתן להיות בעלים של חברה אנגלית או אחרת ולנהל אותה גם ממקום מושב אחר שהנו אל מחוץ לאותה מדינה (אלא אם כן המדינה בה מבוצעת ההתאגדות מחייבת תושבות/אזרחות מקומית). ההשלכות יכולות להיות דווקא בתחום המיסוי, שכן המיסוי בישראל הוא פרסונלי ועל פי מקום התושבות (ולא על פי מקום הפקת ההכנסה). קיימות מדינות כמו קפריסין בהן חבות המס היא פחותה באופן ניכר ולעתים אף אפסית, אשר החברות המאוגדות לפיהן מוכרות כגורם עיסקי לגיטימי באירופה ובכלל. בכל מקרה על מנת לעמוד בדיוק על המתווה הרצוי יש לקבל כמובן יותר פרטים וניתן לפנות אליי בעניין. בברכה, יואב הריס, עו"ד