דיאנה

החלטה לפיטורין בזמן חופשת לידה

שלום בזמן שהייתי בחופשת לידה, התקבלה החלטה לפטר אותי ממקום עבודתי. יש אצלי מייל בו מכותבים מספר מנהלים וקובעים שאחרי חודשיים לאחר שאחזור לעבוד יפטרו אותי. האם אלו פיטורים כדין, שכן הייתי בחופשת לידה וההחלטה התקבלה טרם נעשה שימוע?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, אסור לפטר עובד או עובדת הנמצאים בחופשת לידה, אלא אם שר הכלכלה העניק היתר מיוחד לפיטורים. חשוב לציין, כי אם מפטרים בסוף ה-60 יום שלאחר חופשת הלידה, צריך לתת בנוסף 30 ימי הודעה מוקדמת. לעניין הפיטורין עצמם-חוק עבודת נשים הגביל את שיקול דעתו של משרד הכלכלה בכל הנוגע לבקשה להתיר פיטוריה של עובדת לאחר חופשת לידה. כדי שיינתן היתר צריכים להתקיים כל התנאים האלה: 1.אין קשר בין הפיטורים לבין חופשת הלידה או החופשה ללא תשלום, 2. עסקו של המעביד חדל לפעול באופן שאינו זמני או שהמעביד הוכרז פושט רגל או ניתן לגביו צו פירוק. עולה מתיאורך כי מדובר בפיטורים שנעשו שלא כדין. אי לכך, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.