נועה

חופשת לידה הארכה ועזיבת העבודה

שלום רב רציתי לשאול: אני עובדת מדינה כל חצי שנה מאריכה חוזה. בהארכת חוזה הבאה שלי אני אהיה בחופשת לידה האם אני חייבת לבוא פיזית ולחתום או שחובה עליהם להאריך לי אוטומטית? דבר נוסף אם חודש אחרי ההארכה החלטתי שאני לא חוזרת האם זה חוקי מבחינתי להודיע על שבירת החוזה והאם מקבלת פיצויים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

במקומות עבודה מאורגנים נקבעות הזכויות לפי ההסכם הקיבוצי החל על העובדים והמעסיק. ככלל, על עובדי מדינה חלות הוראות התקשי"ר, וניתן לאתר את התשובה על פי תוכנו של ההסכם. בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: הסכמי עבודה והודעה לעובד אם ניתנה. סעיף 7(א) לחוק פיצויי פיטורים קובע כי עובדת שהתפטרה, תוך 9 חודשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה, יראו את התפטרותה, לעניין חוק זה, כפיטורים. לצורך בחינת הזכאות, יש לבחון, בעת ההתפטרות עצמה, האם מדובר בהתפטרות לשם טיפול בילד.