שוש

האם למעביד מותר לאלץ את העובד לקחת חופש ?

יש לי 2 שאלות: אני עובדת במשרד 30 שנה . את ימי חופש אני לוקחת בתאום עם העובדות האחרות. השבוע המעביד החליט לצבוע את המשרד ונאלצנו לקחת ימי חופש על חשבוננו למרות שרצינו לבוא לעבודה. האם זה חוקי? באותו נושא: בעבודה השנייה אני עובדת בתינוקיה של ארוח ליולדות אחרי לידה. המשמרות הן 3 משמרות של 8 שעות. הכמות מטפלות לאותו יום תלוי ברשום היולדות עם תינוקם. למשל: אם יש 25 תינוקים יש 2 מטפלות . מעל המספר הזה דרושה עוד מטפלת. זה משתנה מיום ליום. שאלתי: האם למעביד מותר להגיד למטפלת השלישית: היום תבואי רק חצי משמרת, כי אחרי שמשתחררים יולדות נצטרך רק 2. מטפלות. (כדי לחסוך בהוצאות של שכר) למרות שהמטפלת רשומה למשמרת שלימה? שאלה נוספת: האם המעביד צריך לשלם יותר משכורת לעובד שנאלץ לעבוד בצום תשעה באב? רב תודות שוש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המעסיק הוא אשר קובע את מועדי החופשה. החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעסיק ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלקה, ובלבד, שפרק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים.