צילה

מניעת ישיבה מעובד וזקיפת זמן ההפסקה על חשבון העובד

אני מוכרת בחנות, שבה המנהלת דורשת שנישאר לעמוד לאורך כל המשמרת. התפקיד הוא גם לסדר את המוצרים, גם לייעץ ללקוחות וגם לעבוד בקופה. לא רוצים שנשב, כדי שנהיה תמיד עסוקים או שניראה עסוקים. ביקשתי כמה פעמים שיוצב כיסא בחנות ונעניתי בסירוב. יש רק כיסא אחד במחסן שאפשר לשבת עליו בהפסקה, אך כדי לצאת להפסקה צריך להחתים כרטיס יציאה, כדי שההפסקה תהיה על חשבוני ולא אקבל תשלום עבורה. אני מרגישה שיש פה שתי הפרות חמורות של הזכויות שלי כעובדת...האם אני צודקת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות יש לכאורה הפרת הדין מצד המעסיק. במקרה כזה ניתן לשלוח מכתב דרישה למעסיק ואם לא ייענה למכתב הדרישה ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.