אליהו ג

פיטורים בהסכמה לאחר מילואים

אני עובד שכיר, ואני והמעסיק שלי הגענו להבנה הדדית שברצוננו לסיים את יחסי העבודה בינינו בהקדם. העניין הוא שממש לאחרונה סיימתי שירות מילואים ועל פי חוק לא ניתן לפטר אותי במהלך 30 הימים הקרובים (https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99_%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93_%D7%91%D7%9E%D7%94%D7%9C%D7%9A_%D7%90%D7%95_%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%9D_%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9D). אנחנו לא מעוניינים לחכות את ה-30 יום הללו, ולכן השאלה היא - האם יש אפשרות שהמעסיק יוציא לי מכתב פיטורים כבר עכשיו שבו יהיה כתוב בבירור ששני הצדדים מסכימים לכך והפיטורים הם בהסכמה מלאה? האם זה עולה בקנה אחד עם החוק? אני מן הסתם לא רוצה להגיש מכתב התפטרות בעצמי מאחר שכך אאבד חלק מהזכויות המגיעות לי דוגמת דמי אבטלה וכו'... תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד לביא נעים

שלום אליהו, קודם כל אני רוצה להביע הערכה על שירות המילואים שלך והתרומה שלך לביטחון של כולנו, בטח בתקופה הזו. החוק נועד להגן על עובדים מפיטורים באופן חד צדדי על ידי המעסיק. במידה וישנה הסכמה על אופי סיום ההעסקה אין כל מניעה להגיע לסיום העסקה בהסכמה, החוק לא כובל את ידי משרת המילואים אלא את המעסיק. לכן, הדרך הנכונה בה זכויותיך לא תיפגענה היא לסיים את ההסקה בהסכמה, מקובל לעשות זאת בהסכם בכתב המפרט את סיום ההעסקה, החובות והזכויות של כל אחד מהצדדים לרבות תשלום פיצויי פיטורין מלאים ומתן מכתבי שחרור לקופת הפנסיה וכמובן מכתב המפרט את תקופת ההעסקה. בדרך הזו זכויותיך לא יפגעו. ככל שישנן שאלות נוספות, מוזמן להתקשר למשרדנו.