מוריה

ניכויי חובה מדמי הבראה

סיימתי את עבודתי בחודש פברואר. משכורת חודשית שולמה בסוף פברואר כדין. בחודש מרץ בוצע ״גמר חשבון״ הכלל כמעט בעיקרו את רכיב דמי ההבראה. סה״כ ברוטו בתלוש מרץ 3,000 ש״ח. גובה ניכויי החובה (מס הכנסה וביטוח לאומי) חושבו על פי גובה שכר היסוד 8k הקבוע בחוזה. זאת למרות שכמו שציינתי, התשלום ברוטו בחודש מרץ היה רק 3,000 ש״ח. כך שיצא שנוכה לי מס הכנסה 14% על 3k. האם פעלו כדין? תודה רבה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד לביא נעים

מוריה שלום, בבסיס יש לבצע את הניכוי משכר הברוטו המופיע בתלוש. ככל שבוצע הניכוי מסכום אחר יש לתקן. בכל מקרה - ניתן לפנות למס הכנסה בסוף שנת המס לקבל החזר שנתי. אם תרצי שנבדוק את הפרטים לעומקם מוזמנת לפנות למשרדנו ולהעביר את התלושים לבדיקה כדי שנראה בדיוק מה קרה.