קוביק

עובדת משק בית שנשארת יותר שעות ממה שהוגדר לה

שלום, יש לנו עוזרת שאיתנו כבר 15 שנה ובאה פעם בשבוע ל 6 שעות. אנחנו משלמים לה פנסיה, ביטוח לאומי, ימי מחלה, חגים אם יוצא באותו יום שהיא אמורה לבוא וכו'. בשנה האחרונה היא הולכת אחרי 8-9 שעות וחשדנו שמשהו לא תקין. התקנו מצלמה בבית והגדלנו הודענו לה שיש מצלמות בבית. בצילומים אנחנו רואים שבשלוש שעות הראשונות באופן קבוע היא לא עובדת או מנקה דברים שהיא הביאה מהבית. בנוסף ראינו שלפעמים היא אומרת שהיא ניקתה דברים מסויימים למרות שלא. הגדרנו לה יום עבודה של 6 שעות וככה אנחנו משלמים לה. היא איתנו המון שנים ובגדול לא אכפת לנו שהיא לוקחת את הזמן. עדיין לא התעמתנו איתה על מה שראינו במצלמות. האם היא יכולה בעתיד לתבוע אותנו על שעות נוספות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד לביא נעים

שלום קובי, האם היא יכולה לתבוע - בהחלט. השאלה היא האם היא יכולה לזכות. ממליץ בחום לא רק לשמור את התיעד אלא להזמין אותה לפגישת שימוע מסודרת בה היא תעומת עם המידע הזה תוך הסבר שאתם שוקלים להפסיק כתוצאה את העסקתה.