שלבה .

זכויות יוצרים על שם אדם ותמונתו

שלום רב, אני גרפיקאית ונתבקשתי ליצור עבור לקוח לוגו הכולל את שמו ותמונתו של אדם מפורסם. האם אפשרי ליצור לוגו כזה מבלי לפגוע בקניין של אדם אחר? כמו כן אשמח לדעת איך ניתן לבדוק האם שם/תמונה מוגנים בזכויות יוצרים. תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום שלבה, שימוש בשמו ובתמונתו של מפורסם לצרכים מסחריים ללא קבלת אישור יכול להוות פגיעה בזכותו לפרסום, ואף במקרים מסוימים להוות לשון הרע ולהקים עילות תביעה נוספות בהתאם לנסיבות השימוש, ועל כן אינני ממליצה לעשות זאת ללא קבלת ייעוץ פרטני בנושא מעו"ד המתמחה בתחום. לעניין שאלתך השנייה, ניתן לעשות חיפוש במרשמי סימני מסחר (בהתאם לטריטוריה המבוקשת), אולם זכות יוצרים היא אינה זכות הטעונה רישום ועל כן לא ניתן להסתמך על מרשם רשמי אשר מכיל את כלל היצירות. בהחלט ייתכן שיצירה כלשהי תזכה להגנה הן מטעם דיני זכויות יוצרים והן מטעם דיני סימני המסחר, ועל כן נדרשת בדיקה קפדנית של הנושא. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים