דפנה

צו הורות פסיקתי לאחר פרידה מבת זוג

שלום, הכרתי את בת-זוגי כאשר הייתה כבר בהריון. הייתי לצידה בעת הלידה, ועזרתי בגידול הילד כאילו אני אימו. כשהילד היה בן שנתיים זוגתי נכנסה שוב להריון בהחלטה משותפת של שתינו, וגם הילד הזה גודל על ידי כאילו היה ילדי שלי. לפני שלושה חודשים זוגתי לקחה את הילדים ועזבה. היא אינה מאפשרת לי לפגוש את הילדים, והפסיקה לענות לשיחות הטלפון שלי. הילדים חסרים לי, ואין לי ספק שגם אני חסרה להם מאוד. האם יש סיכוי שאצליח לקבל צו הורות פסיקתי על הילדים למרות שזוגתי תתנגד [מן הסתם]? יש לזה תקדים? אציין כי כאשר חיינו ביחד לא טרחנו למסד את הקשר בינינו [למעט הסכם זוגיות ותעודה של ארגון משפחה חדשה], וגם לא הגשנו בקשה משותפת לצו הורות פסיקתי או לאימוץ. תודה מראש.

טליה ברזאני

בהחלט ניתן יהיה להגיש בקשה להכרה בילדים וכן להסדיר את נושא הסדרי השהות עימם. הנושא כרוך בהליך משפטי ואני אשמח לייעץ לך על המסלול למטרה אליה פנית אלי . צרי עימי קשר טליה 0546494200

עו"ד סיון אלה-לוי

שלום דפנה, המקרה שעליו את מספרת ממחיש את הצורך המשמעותי בהסדרת קשר של בני זוג מאותו מין בטרם הקמת משפחה - אם באמצעות צו הורות ואם באמצעות הסכם לחיים משותפים וכד'. כעת, עלייך לפעול בהליך מיידי אל מול ביהמ"ש לענייני משפחה על מנת שיינתן לך סעד דחוף לראיית הילדים ובהמשך בתביעות לעניין משמורת, צווי הורות וכד'. מדובר בהליכים מורכבים ועלייך לקבל ייעוץ מעמיק ולהיות מלווה משפטית. תוכלי לפנות למשרדי לצורך קבלת פרטים נוספים. בברכה, סיון אלה-לוי, משרד עו"ד וגישור

עו"ד סיון אלה-לוי

אכן

דפנה

תודה על תשובתך. ידוע לך אם יש תקדים למתן צו הורות פסיקתי כאשר ההורה הביולוגי מתנגד? שוב, תודה.