דני

מיסירה ות מירושה עצה מה לעשות במצב כזה

שלום רב מה נכון לעשות מבחינת מיסוי לאור המצב הלא ברור בעניין מיסוי דירות. אימי נפטרה ללא צואה, היורשים הם אבי אני ואחותי, אבי הגר בדירה הרשומה על שני הורי. ויש דירה נוספת הרשומה על שם אימי בלבד. לי ולאחותי יש כל אחד דירה על רשומהעל שמנו . האם כדאי להמתין עם צד ירושה בעיקר לגבי הדירות והדירהעל שם אימי. האם השארת הדירה על שם אימי ישבה סיכון? או הגיון מיסויי? בכך שכך רשומה רק דירה אחת על שמי ושם אחותי. או שיש טעם בהעברת הדירה שעל שם אימי על היורשים כולם. מה לגבי העברה ללא תמורה לי ולאחותי וויתור של אבי. האם נכונה הגישה לא לבצע העברה כעת כל עוד אבי חי והינו גם יורש, והעקרון שאני ואחותי נשאארים רק עם דירה אחת רשומהעל שמנו? או שאולי כדאי כן להעביר עכשיו דווקא? כי המצב המיסויי יהיה פחות טוב? תודה

עו"ד מיכאל אבירם

דני שלום, שאלתך מורכבת ממס' שאלות ועל מנת להשיב לכל אחת מהן נדרש לברר פרטים נוספים. מכל מקום אנסה לענות בקצרה על עיקרי הדברים. אכן, כפי שציינתה , מצב מיסוי הדירות אינו ברור, וצפויה לנו רפורמה בכל הנוגע למיסוי מקרקעין ועדיין לא ברור מה תכלול הרפורמה. עם זאת מסתמן כי בשנת 2014 בעלים של יותר מדירה אחת המבקש למכור דירה, לא יזכה לפטור מלא ממס שבח, כפי שניתן היום, ואילו בעלים של דירה אחת בלבד יהיה זכאי למכור דירה בפטור, אחת ל - 18 חודשים. התשובה לשאלתך האם לרשום את דירות הירושה על שם כל היורשים או להותירן ע"ש אמך המנוחה, תלויה בתשובה לשאלה האם בכוונתך למכור דירה במהלך שנה זו אם לאו. מכל מקום אציין כי ככל שתבחר לרשום את הדירות עפ"י צו ירושה שיינתן הרי שבעת מכירת זכויות הירושה יאלץ כל יורש לעשות שימוש בבקשה לפטור ממס אישי של התא משפחתי שלו, ולא לפי סעיף פטור של דירת ירושה מהסיבה כי בבעלות המורישה , בעת פטירתה, הייתה יותר מדירה אחת, פועל יוצא הוא שנצלת את הפטור המגיע לך אחת לארבע שנים. יתר שאלותיך נוגעות לדיני ירושה ואינן במסגרת פורום זה.