אריק

רכישת דירה

אני ואחי ירשנו דירה שרשומה על שנינו. אחי חי בארה"ב ואני רוצה לקנות את החלק שלו בדירה. האם אני אצטרך לשלם מס על הרכישה ועל העברת הכסף לחשבון שלו בארה"ב והאם הוא יצטרך לשלם בארץ או בארה"ב מס על המכירה?

עו"ד מיכאל אבירם

אריק שלום. שאלתך כולל מס' עניינים שונים. בהקשר למס הרכישה - ככל שאין בבעלותך, או בבעלות התא המשפחתי שלך (אשתך וילדיך הקטנים - עד גיל 18 שנה) דירה נוספת על החלק שקבלת בירושה, ודירת הירושה נחשבת כדירתך היחידה, הרי שנכון למועד זה אינך אמור לשלם מס רכישה ובלבד ששווי חלקך בדירה, שקבלת בירושה, לא עולה מדרגת המס הראשונה בסכום של 1,470,560 ש"ח. בהקשר למס שיעשוי לחול על אחיך בעקבות מכר חלקו בדירת הירושה, הדבר תלוי במס' פרטים שיש לברר טרם מתן תשובה, בין היתר, האם מדובר על ירושה מהורה ? האם היו בבעלותו של המוריש מס' דירות במועד פטירתו ? האם אחיך עשה שימוש בפטור ממס בעבר ? ופרטים נוספים שיש לברר. לא ניתן לתת תשובה מושכלת ללא בירור פרטים אלה ואחרים. לגבי שאלותיך האחרות, אשיב כי פורום זה לא לא עוסק בשאלת תחולת המס שעשוי לחול בגין העברת כספים לחו"ל והמס שחל בחו"ל, אלא במיסוי מקרקעין בישראל, על כן, לא אוכל להשיב לשאלות אלה ועליך לפנות לרו"ח העוסק במיסוי בינלאומי.