אורנה

העברת זכויות בדירה אגב גירושין

שלום, בעלי קנה ממני את חציו בדירה לאחר גירושינו. הוא העביר לי לחשבון 1,000,500 ש"ח. אני יודעת שאני לא צריכה לשלם מס כי זה "העברה אגב גירושין", אבל איך רשויות המס ידעו שזה "אגב גירושין"? הרי מבחינתם פשוט נכנס לי פתאום מיליון שקל לחשבון הבנק... זה בסדר? אני אמורה לעשות משהו? תודה, אורנה

מיכאל אבירם, עו"ד

אורנה ערב טוב. אציע לך לבקש מעו"ד שייצג אותך ואת גרושך להגיש בשמכם הצהרה ע"ג טופס וורוד למשרדי מס שבח ולבקש את הפטור בגין "העברה אגב גירושין" וזאת למרות שההעברה אינה נחשבת "עסקה במקרקעין" וככזו אינה חייבת במס . באופן זה ייוודע לרשויות כי הדירה עברה לבעלותך המלאה והדבר יחסוך לך בעתיד, בבואך למכור את הדירה, את הצורך להסביר איך הבעלות המלאה בדירה עברה על שמך. כן הדבר ייטיב עם גרושך בעת רכישת דירה אחרת על שמו, באופן שייחשב כאדם שקונה דירה יחידה ואינו בעלים של דירה נוספת, כשהמשמעות היא חסכון במס רכישה. נתקלתי במקרים רבים בהם זוגות שהתגרשו לא דיווחו על העברת הזכויות בדירה המשותפת לאחד מבני הזוג ולאחר מס' שנים, בבואם למוכר או לקנות דירה אחרת, נאלצו להמציא את הסכם הגירושין ולהסביר את ההעברה בינהם. עדיף לפטור את הדבר כבר עתה ולא לחכות.