אילנה

מס רכישה

שלום, לפני כשנתיים מכרתי דירה ומיד קניתי. כיום אני רוצה למכור את הדירה שקניתי לפני כשנתיים ולשפר לדירה גדולה יותר. מה המיסים שיהיה עליי לשלם?

עו"ד מיכאל אבירם

אילנה שלום. במידה ובבעלותך ובבעלות התא המשפחתי שלך (בן זוג וילדים עד גיל 18 שנה) דירה אחת בלבד, ובמהלך תקופה של 4 שנים הקודמות למכירת בדירה הנוכחית לא היו בבעלותך שתי דירות בעת ובעונה אחת, הרי שככל שתמכרי את דירתך עד סוף שנת 2013 תוכלי לבקש פטור ממס שבח עפ"י סעיף 49ב(2) הישן. בעניין סכום מס הרכישה שעליך לשלם בגין רכישת דירה חדשה - הדבר תלוי בשווי תמורת הדירה שתרכשי, זאת מאחר והמס מוטל לפי מדרגות שניתן לבררן באתר רשויות מיסוי מקרקעין אשר כולל גם מחשבון מס רכישה לביצוע החישוב. מכל מקום, תשובתי נסמכת על מידע חלקי בלבד מאחר ולא ניתן לברר את כל העובדות באמצעות הפורום על כן , אין להסתמך עלהתשובה הניתנת במסגרת פורום זה לצורך ביצוע עסקה כל שהיא ועליך לפנות לעו"ד מומחה בנושא, אשר יבחן את השאלה ויעניק חו"ד מקיפה.