יריב

מס רכישה לזוג בקניית דירה

שלום רב. אני ואשתי מתעתדים לרכוש דירה נוספת על זו הקיימת במחיר 1.3 מיליון. לה זו רכישת דירה ראשונה. לי זו רכישת דירה שנייה (הקיימת נרכשה לפני הנישואין, לפני שנתיים וחצי, ורשומה על שמי בלבד). אין הסכם ממון בייננו, ואנו מתגוררים בדירה הקיימת יחדיו מרגע הנישואין (כשנתיים) וככל הנראה אין ביננו הפרדה רכושית ברורה ומובהקת. שאלתי - כיצד ישולם מס הרכישה? תודה רבה

עו"ד ואדים בליאכר

יריב שלום, יהיה עליכם לדרוש מפקיד השומה ליתן פטור מתשלום מס רכישה על מחצית משווי הנכס. יש להיעזר לצורך כך בעורך דין מומחה במיסוי מקרקעין. בברכה, ואדים בליאכר, עו"ד.