חנה

רכישת דירה חדשה זכאות לנכה ממס רכישה

אני גר באשקלון, רכשתי דירה מקבלן בצפון, יש לי נכות מתאונת עבודה ואני אקבל את ההקלה במס רכישה בתנאי שאני יגור בדירה שרכשתי בצפון, זה התנאי לקבל את ההטבה לנכה במס רכישה. השאלה שלי : הדירה שרכשתי רשומה על שמי בלבד, שינוי כתובת אבצע ביום שאקבל את הדירה דהיינו בסוף 2017 האם אני חייב לגור לצמיתות בדירה, או שמספיק לשנות כתובת, מה הם ההגבלות אם יש בכלל ?

עו"ד ואדים בליאכר

שלום רב, כדי ליהנות מפטור חלקי ראשית יש לעמוד בהגדרת הנכות הספציפית (במקרה שלך תאונת עבודה), כמו כן יש לעמוד בקריטריון של דרגת הנכות לצמיתות שדורשות תקנות מס הרכישה. בברכה,

יגאל

הגברת עומדת בכל הקריטריונים, והיא תגור בנכס שרכשה. השאלה היא: כמה זמן חייבת לגור בנכס, שנה שנתיים ? ואם היא רוצה לעבור לגור בעיר אחרת . האם יש תקנון שמפרט את הזכות הזאת של זמן סביר לגור בנכס שרכשה ושבגינה קיבלה את ההטבה של נכה ושילמה 0.5% מס רכישה ?