אבי

מס שבח על מכירת חלק מדירה בירושה

זכיתי בחלק של 1:18 מדירת ירושה של דודי. (חלק זעום) לפני שנה מכרתי דירה יחידה שהיתה ברשותי. כעת אין ברשותי אף דירה. האם אני חייב במס שבח במכירה? מה אחוז המס? תודה !

עו"ד מיכאל אבירם

אבי שלום. לפני שאשיב לשאלתך, עלי לברר האם נצלת בעבר פטור מתשלום מס שבח במכירת דירתך, ועפ"י איזה סעיף נתבקש הפטור. ככל שנוצל על-ידך פטור עפ"י סעיף 49ב(1), הרי שלא תוכל לקבל פטור נוסף במכירת חלקך בירושה, וזאת משתי סיבות. האחת, מדובר על ירושה שאינה מהורה אלא מדוד, על כן לא חל כאן סעיף 49ב(5). שנית, חלקך בדירה קטן מ- 25% ולא ניתן לבקש פטור עפ"י סעיף 49ב(2). באשר למס שאתה עשוי לשלם בגין מכירת חלקך בדירה, הדבר תלוי בשנת הרכישה של הזכות ע"י דודך המנוח ומועד המכירה של הדירה על-ידך. על כן, ללא בחינת העובדות באופן יסודי , לא ניתן להשיב לשאלתך. עלי להדגיש כי האמור בתשובות בפורום זה הננו כללי ואין להסתמך עליו לצורך ביצוע עסקה כל שהיא ועליך לפנות לעו"ד מומחה בנושא, אשר יבחן את השאלה ויעניק חו"ד מקיפה.