נעמה חורש

מס רכישה ברכישה דירה מאת מנהל עיזבון

העסקה נחתמה ביולי אולם רק עכשיו התקבל אישור בית המשפט לעסקה וללא אישור בית המשפט העסקה לא היתה מתקיימת. מתי יש לדווח למס שבח על העסקה מצד הרוכש?

עו"ד עידן נייגר

נעמה שלום, ככלל, כל עסקה במקרקעין חייבת בדיווח לרשות המיסים עד ולא יאוחר מ- 30 ימים מרגע כריתתה (הסכר מכר / זכרון דברים וכד'). הסכמים אשר מצריכים אישור בית משפט לעסקה כדוגמת עסקה עם קטין, פסול דין, מפרק של חברה, מנהל עזבון או עסקאות הטעונות אישור רשות כדוגמת אישור שר הפנים בעסקת מקרקעין של רשות מקומית או עסקה המותנית באישור רשות מקרקעי ישראל - מניין הימים מתחיל מרגע קבלת האישור.