מיכל

כיצד מחשבים מס שבח ?

שלום רב, רכשתי לפני כמה שנים מגרש בהסכם פיתוח מהוון. בניתי על המגרש בית ועכשיו אני רוצה למכור. . נכנסתי לסימולטור באתר של רשות המיסים כדי לקבל מושג על המס שאצטרך לשלם שם אני צריכה למלא את הסכום של הרכישה . מה אני אמורה למלא שם? הרי ערך המגרש הוא לא שווה לסכום ששילמתי בהסכם הפיתוח וזאת לאור עלויות הבניה של הבית ולכן ברור שהיום אם אני מוכרת משלמים לי הרבה יותר ממה ששילמתי על המגרש...איך יחושב מס השבח? תודה רבה

עו"ד עידן נייגר

מיכל שלום, בסימולטור יש להזין בעלות הרכישה את ערך המגרש ובהוצאות את עלויות הבנייה וכן את ההוצאות הנוספות ככל שהיו לרבות מס הרכישה בגין רכישת המגרש. ככל ויהיה שאלות נוספות אשמח לעזור ולסייע.

מיכל

תודה רבה על המענה כשאתה כותב להזין בעלות הרכישה את ערך המגרש הכוונה לערך המגרש היום או כשאני רכשתי אותו? הרי יכול להיות שהיום הוא שווה יותר לא? אודה לסיוע