נעמה

הרפורמה במיסוי מקרקעין

שלום, רציתי לשאול - מתי נכנסת הרפורמה במיסוי מקרקעין לתוקף? ועל אילו עסקאות (כלומר, על עסקאות שנערכות מאיזה תאריך)? תודה!

עו"ד מיכאל אבירם

נעמה שלום. הרפורמה אמורה לחול החל מיום 1.01.2014 אלא שישנן הוראות שחלות כבר מיום 1.08.2013, כגון מדרגות מס הרכישה החדשות וביטול ההקלות במס רכישה לתושבי חו"ל, הרוכשים דירה בישראל. כמו כן , יש משמעות לתקופות הצינון שנקבעו לגבי מתן דירה במתנה בין קרובים - מתנות שניתנו עד ליום 1.08.2013 - חל הדין הישן , ואילו על מתנות שניתנו מאוחר יותר ממועד זה, יחולו הוראות הרפורמה. מכל מקום במסגרת פורום זה לא ניתן לפרט את כל הוראות הרפורמה המורכבות ועליך להייוועץ עם עו"ד מומחה בתחום מיסוי מקרקעים בטרם עשיית עסקה כל שהיא במקרקעין. מיכאל אבירם, עו"ד