נדיןן

מוריש ללא ילדים שאחיו נפטר לפניו ללא ילדים

המנוח נפטר ולא הותיר אחריו צאצאים או הורים. על פי חוק, הירושה עוברת לשלושת האחים. אחד האחים נפטר לפני המנוח ולא הותיר אחריו ילדים. האם העיזבון יתחלק חצי-חצי בין האחים החיים או כל אחד יקבל 1/3 ואז צריך להגיש בקשה לצו ירושה לאח שנפטר לפני המנוח?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, במקרה הנ"ל יש לבחון את צו הירושה/ צו קיום הצוואה של האח שנפטר (מבין 3 האחים). שאז, עיזבון המנוח שבעניינו נשאלת השאלה יחולק ל-3 ראשי חלוקה כאשר יורשי האח הנפטר יקבלו 1/3 ביחד. מדובר בנושא מורכב ובכל מקרה מומלץ מאוד להגיע לשיחת יעוץ ולבצע את חלוקת עיזבון המנוח באמצעות עו"ד מתחום דיני המשפחה . אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858