יונית

שווי רכב בחופשת לידה

אני אמורה לצאת לחופשת לידה ובעבודה נאמר לי שאם אני רוצה את הרכב במהלך חושפת הלידה עליי לשלם שווי מס לרכב. בגין דמי הלידה אני משלמת מס הכנסה ולכן משלמת את השווי מס של הרכב במהלך חופש הלידה. האם אין כפילות מס אם אני צריכה לשלם לחברה שווי מס בגין הרכב ב3-1/2 חודשים של חופשת לידה (פעם אחר יורד לי מדמי הלידה ופעם השניה אני משלמת לחברה שווי מס בגין אותם חודשים) בתודה מראש יונית

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

השאלה היא שאלה בתחום המיסוי והייתי ממליצה לשאול בפורום שעוסק במיסוי או לשאול רו"ח. למיטב ידיעתי דמי לידה אינם משולמים על הכנסה זקופה (גילום מס) ולכן אין כאן כפילות, אבל במקרה כזה צריך לבדוק כיצד בא לידי ביטוי שווי הרכב בתלוש שלך.