דלית

מזונות שלא שולמו בעקבות מחלה

שלום, יש לי ילדים בני 12, 14 ו-17. כל השנים הגרוש שלי שילם מזונות והכל היה בסדר. לפני מס' חודשים מצבו הנפשי הדרדר והוא נאלץ להתאשפז. במהלך החודשים שבהם היה חולה לא קיבלתי ממנו מזונות. היום הוא כבר לא מאושפז. רציתי לדעת אם אני יכולה לבקש גבייה של מזונות שלא שולמו, רטרואקטיבית, למרות מחלתו?

שלומי באשי, עו"ד

שלום דלית, מבחינה חוקית התשובה היא כן. פסק הדין לא בוטל לתקופה זו ועל כן החיוב שריר וקיים ואת יכולה לגבות אותו מהחייב.