חיה

צו כינוס נכסים ועכוב הליכי הוצלפ - מזונות

הוצא צו כינוס נכסים כנגד הגרוש. פקודת מאסר שהוצאה כנגדו - בוטלה. עיקול במל"ל על קצבת נכות - בוטל. עיכוב הליכים בהוצאה לפועל. קיים שם חוב מעל 20,000 שח וכן משופעלים מזונות שוטפים והוצאות חריגות. מה לעשות על מנת לגבות מזונות במצב שכזה? תודה

שלומי באשי, עו"ד

שלום חיה, את כנראה מתכוונת לכך שהגרוש נמצא בהליכי פשיטת רגל והוצא צו לכינוס נכסיו. במצב שכזה ובאם יש כסף בקופת הכינוס הרי שחוב המזונות נחשב כחוב בדין קדימה אשר יש לשלמו קודם לכל חוב אחר. לא ברור לי מדןע בוטל העיקול על קיצבת הנכות שכן אם עסקינן בעיקול מזונות אזי אין כל מניעה לעקל קיצבה זו. הביטול יכול להיות אך ורק באם הקיצבה הועברה לתיק הכינוס חידי המנהל המיוחד או הכונס שמונה. צריך לדעת היכן עומד תיק הפשר ואם מונה מנהל מיוחד או כונס יש לפנות אליו בדרישת תשלום מזונות. במידת הצורך יש לפנות לבית המשפט בתיק הפשר ולהגיש בקשה מתאימה. כיום הלכה למעשה כל נכסי החייב צריכים להיות מרוכזים אצל הכונס והוא אמור לדאוג לתשלום חוב עמזועות. בררי מי מנה ופני אליו