דינה

האם יש זכויות יוצרים לצלם שתמונה שצילם מופיעה ברשת ללא קרדיט?

איך מישהו אמור לפנות אליו לבקשת רשות שימוש?

עו"ד מיכל לוצאטו

דינה שלום, בהחלט ייתכן מצב בו יצירה מוצגת באינטרנט ללא מתן קרדיט. אין הדבר אומר כי לא מדובר ביצירה מוגנת, ובמידה ויש ספק מוטב להניח כי אכן מדובר ביצירה מוגנת. במידה וברצונך לבקש רשות שימוש, עליך לעשות מאמצים ולברר מי הוא הבעלים של התמונה, רצוי להתחיל באתר בו התפרסמה התמונה. כמו כן אם התמונה פורסמה ללא ייחוס כלשהו, רוב הסיכויים שלא מדובר בפרסום של היוצר עצמו או בפרסום "תקין" (שכן הרוב הגדול של היוצרים מעוניינים שיצירתם תהיה מקושרתם אליהם בדרך כלשהי), אלא בפרסום מפר. אדגיש ואומר שגם אם השקעת מאמצים במציאת הצלם ולא הצלחת, אין זה מקנה לך את הזכות לעשות שימוש ביצירה, ובמידה ותעשי שימוש את מסתכנת בהפרת זכות יוצרים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים