אוריאל

חוקיות אתרי אינטנרט וזכויות יוצרים באינטרנט

בס"ד שלום וברכה! רשת האינטרנט הינה , רשת מופלאה שניתן להשתמש בה לצרכים רבים, כגון פרסום , חדשות, לימודים ועוד. אני כסטודנט , יכול להעזר באינטרנט על מנת ללמוד , ולשמוע הרצאות , ולקרוא מאמרים ועוד. וכמובן שניתן לעשות באיטרנט שימושים רבים נוספים. הנקודה היא, שחשוב לי מאד להקפיד על הנושא של זכויות יוצרים ובפרט על זכויות יוצרים באינטרנט. אני לא רוצה , חס וחלילה לפגוע בזכויות יוצרים, ואני לא רוצה חס וחלילה להיכנס לאתרים לא חוקיים. אשמח מאד אם תוכלו לכתוב את התשובות לפי הסעיפים של השאלות על מנת שאדע לקשר בין התשובה לשאלה. עזרכתם מאד חשובה , כי אני מרגיש רע עם עצמי שאני גולש באינטרנט בלי שאני יודע מה מותר ומה אסור לעשות באינטרנט. 1. האם מחובתי כגולש ברשת האינטרנט היא לבדוק כול אתר אינטרנט האם הוא חוקי? האם מחובתי כגולש באינטרנט היא לבדוק שהתוכן שמופיע באתר האיטרנט שאני רוצה לגלוש אליו הועלה לאתר האינטרנט באופן חוקי ברשות בעלי התוכן? ואז יוצא שאסור לי לגלוש בשום אתר אינטרנט עד שאני יודע שהוא חוקי. או שכול האחריות היא רק על בעלי האתר האינטרנט ואני מבחינתי לא צריך לבדוק כלום? איך החוק מתייחס לנושא זה? פשוט אני מפחד לגלוש באינטרנט ולהנות חס וחלילה מתוכן או מאתרי אינטרנט שהם אינם חוקיים או שלא מקפידים על זכויות יוצרים. * אני כמובן לא מתייחס על העתקה מאתרי אינטרנט או הורדות לא חוקיות, זה מבחינתי מובן שאסור לעשות. אני מתייחס לגלישה רגילה באינטרנט. 2. אם התשובה לסעיף 1 היא חיובית , שמחובתי לבדוק כול אתר אינטרנט אם הוא חוקי, ולבדוק אם ההתוכן שמופיע באתר האינטרנט לא פגע בזכויות יוצרים. כיצד מבצעים בדיקה זו? האם החוק מגדיר לי מה לעשות? פשוט החששות שלי , לא נותנים לי לגלוש בנחת באינטרנט, ואני מאד רוצה להשתמש בו ! כי אני חושב שהוא כלי מדהים. אבל כול הזמן יש לי חששות שאני חייב לבדוק , ושאסור לי להשתמש באינטנרט עד שאני יודע מה לעשות. בברכת תודה אוריאל.

עו"ד מיכל לוצאטו

אוריאל שלום, היות והנושא כה חשוב לך אני ממליצה כי תעיין בחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007, אשר מסביר ומפרט מהם המעשים אשר עלולים להיחשב להפרת זכות יוצרים. לעניין שאלת החוקיות, הרי שמדובר בשאלה כללית שכן ניתן לעבור על החוק בהרבה אופנים ודרכים, ולכן לא אוכל לענות עליה, מה גם שנושא פורום זה תחום לעולם הקניין הרוחני. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים