שי

האם יש זכויות יוצרים לאוטוגרפים?

שלום מיכל. יש לי שאלה בנושא מעט לא שגרתי. אני גרפולוג במקצועי, ורוצה לעשות שימוש באוטוגרפים של מפורסמים,לצורכי הדגמה בספר מקצועי שאני מתעתד להוציא לאור בנושא. ברשותי כתבי יד סרוקים שמצאתי באינטרנט, למשל באתרי מכירות של אוטוגרפים, או שצילמתי במוזיאונים (למשל מוזיאון הכתבים בפריז, שמחזיק כמות עצומה של אוטוגרפים של מדינאים (נפוליון), סופרים,משוררים, ציירים, מוזיקאים וכדו'). האם מותר לי לעשות שימוש בצילומים אלה? האם יש בכלל זכויות יוצרים על כתבי יד ואוטוגרפים של כותבים, שחלקם מתו לפני שנים רבות?

עו"ד מיכל לוצאטו

שי שלום, כתב יד הינו יצירה ספרותית מוגנת לפי חוק זכות יוצרים. לעניין האוטוגרפיה- במידה ומדובר בחתימה ייחודית ומקורית, ייתכן והיא תוכל להיחשב ליצירה מוגנת, אולם מדובר בנושא שנוי במחלוקת במדינות שונות. זכות יוצרים ביצירה תהא למשך חייו של היוצר וכן שבעים שנים לאחר מותו. במידה והיוצר נפטר אך טרם עברו שבעים שנה, יש לברר מיהו בעל הזכויות. במידה ועברו שבעים שנה ממות היוצר, הרי שהגנת זכות היוצרים על היצירה פגה והיצירה כעת נמצאת בנחלת הכלל וניתן לעשות בה שימוש ללא הגבלה. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים