עודד השג

לגביי תוכן מקורי ביוטיוב

רציתי לשאול אם אני מעלה תוכן מקורי (סרטון או מוזיקה) שאני יצרתי לרשת חברתית מסוימת כמו יוטיוב או פיסבוק האם אני מאבד את הזכויות שלי על היצירות האלה כי הן מוגדרות עכשיו כציבוריות?

עו"ד מיכל לוצאטו

עודד שלום, באופן כללי, העובדה שאתה מעלה את יצירותיך למרחב הוירטואלי אינה גורמת לאיבוד זכויותיך. כך בדומה למצב בו צייר מציג את ציוריו בתערוכה פתוחה או לפסל שפסלו מוצג בכיכר העיר. העובדה שהיוצר חושף את יצירותיו לקהל רחב אינה הופכת את יצירותיו לנחלת הכלל. עם זאת, לכל אתר/אפליקציה שאתה מעלה ישנם תנאי שימוש אותם אני ממליצה לקרוא. תנאי השימוש מהווים למעשה הסכם בין בעל האתר/אפליקציה לבין המשתמש, וייתכן שישנם תנאים מסוימים הנוגעים לשימושים המותרים ביצירותיך אשר יכולים להשפיע על זכויותיך במידה כזו או אחרת. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים