אלה רסקין

הפקה ומכירה של תקצירי ספרים (summary)

ישנם אתרים כמו GetAbstract.com, Summaries.com ואחרים שאינם קשורים להוצאות לאור, ומוכרים תקצירים\סיכומים של רבי מכר שונים. עד כמה הדבר חוקי בישראל, והאם הדבר חוסה תחת ההגנה של שימוש הוגן? ואם זה חוקי מבחינת דיני זכויות היוצרים, האם עלולה להיות בעיה עם עשיית עושר ולא במשפט?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום אלה, ליוצר המקורי (הסופר במקרה זה) שמורות זכויות הבלעדיות לו. בין זכויות אלו ניתן למצוא גם את הזכות לעשיית יצירה נגזרת המבוססת באופן מהותי על היצירה המקורית. הכנת תקציר לספר עלולה להיחשב לעשיית יצירה נגזרת הדורשת את אישורו של בעל הזכות. כמובן שיש לבדוק כל מקרה לגופו על מנת לבחון האם מדובר בעשיית יצירה נגזרת או שמא השימוש הספציפי יכול להיחשב לשימוש הוגן, אולם במקרה של מכירת סיכומים לצורך עשיית רווחים ותו לא, הסיכוי לחסות תחת הגנת השימוש ההוגן הינו נמוך. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים