תמי

שימוש בקטעי ריקוד בתוך הרצאה

אני מרצה בתחום המחול המעוניינת להכניס קטעי ריקוד קצרים של כוריאוגרפים בעלי שם שיבוצעו ע"י רקדנית מקצועית באופן חי במהלך ההרצאות שלי. האם אני מפרה את זכויות היוצרים וחשופה לתביעות? ובמידה שכן האם יש דרך לעשות את זה בצורה חוקית. תדה

עו"ד מיכל לוצאטו

תמי שלום, יצירת מחול מוגנת כיצירה דרמטית כל עוד היא עומדת בדרישת הקיבוע (צילום וידאו ואפילו רישום בכתב) וכן עליה להכיל אלמנטים דרמטיים. ייתכן שהשימוש שאת עושה ייחשב ליצירה חדשה בפני עצמה ו/או לשימוש מותר בהתאם למפורט בחוק, אולם זאת ניתן להעריך (ואדגיש כי מדובר על הערכה בלבד) רק לאחר בחינה של היצירות עליהן את מסתמכת אל מול השימוש שברצונך לעשות. כך למשל חוק זכות יוצרים קובע בסעיף 19 כי "שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך". הקביעה אם מדובר בשימוש הוגן תתבצע, בין היתר, בהתבסס על אופי השימוש, מטרתו, קהל היעד, עד כמה התבססת על היצירה המקורית ועוד. כמו כן, יש לזכור שעשיית שימוש מותר אינה פוטרת את המשתמש מהחובה לכבד את זכותו המוסרית של היוצר (זכות הייחוס/קרדיט, וזכות השלמות- שהיצירה לא תהיה נושא לפגימה, לסילוף, לשינוי צורה או לפעולה פוגענית אחרת). בהצלחה! מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים